#Interviu. Arpeggio, scoala de muzica fondata de o avocata

Oana Botezatu de la Happytude ne-a vizitat de curand. Am stat la o cafea si am povestit despre bucuria de a descoperi muzica. Mai jos o parte din articolul ei. Restul puteti citi pe http://oanabotezatu.ro/oameni-si-povesti/interviu-arpeggio-scoala-de-muzica-fondata-de-o-avocata/

Cand eram mica, am studiat vioara. Cu domnul profesor Spataru Aurel, la cercul de muzica aflat la jumatate de ora de mers pe jos de acasa. Dupa ce m-a testat profesorul sa vada daca am ureche muzicala, m-a intrebat ce instrument vreau sa studiez.

„Eu vreau sa fiu solista”, am zis. „Nu se poate, solista avem deja. La vioara mai avem nevoie”, a zis profesorul. „Atunci vioara” – tata, de langa mine.

Si vioara a ramas. Eram si eu o vioara de la Ansamblul Doina din Barlad.  Nu mi-a placut niciodata foarte tare, recunosc, dar eram mandra de mine cand plecam, de doua ori pe saptamana, cu vioara prin oras, in vazul lumii  ) La „cantari” – asa le spunea domnul Spataru spectacolelor la care mergeam – eu, cu ochii la solista, uitam sa dau din arcus si mereu o luam pe aratura. Noroc ca nu se bazau pe mine.

Acum, daca as avea cei 7 ani de atunci si mintea de acum, as alege vioara – ma mai apuca uneori nostalgia si mi-as dori sa stiu sa cant cum se cuvine. Dar poate nu-i timpul pierdut. 

Pana una, alta, o prietena m-a invitat, daca vreau, sa testez pianul. Nu as fi singurul adult care ar incepe studiul pianului, pentru relaxare si din pura placere, la 30 de ani.

Prietena e Aniela, mama a doua fetite (Miria, 4 ani, si Meira, 1 an abia implinit), iar pianul se afla in scoala de muzica Arpeggio, pe care a deschis-o saptamana trecuta, intr-o casa frumoasa din zona Domenii. 

http://oanabotezatu.ro/oameni-si-povesti/interviu-arpeggio-scoala-de-muzica-fondata-de-o-avocata/