#Interviu. Arpeggio, Scoala De Muzica Fondata De O Avocata

Oana Botezatu de la Happytude ne-a vizitat de curand. Am stat la o cafea si am povestit despre bucuria de a descoperi muzica. Mai jos o parte din articolul ei. 

Cand eram mica, am studiat vioara. Cu domnul profesor Spataru Aurel, la cercul de muzica aflat la jumatate de ora de mers pe jos de acasa. Dupa ce m-a testat profesorul sa vada daca am ureche muzicala, m-a intrebat ce instrument vreau sa studiez.

„Eu vreau sa fiu solista”, am zis. „Nu se poate, solista avem deja. La vioara mai avem nevoie”, a zis profesorul. „Atunci vioara” – tata, de langa mine.

Si vioara a ramas. Eram si eu o vioara de la Ansamblul Doina din Barlad.  Nu mi-a placut niciodata foarte tare, recunosc, dar eram mandra de mine cand plecam, de doua ori pe saptamana, cu vioara prin oras, in vazul lumii  ) La „cantari” – asa le spunea domnul Spataru spectacolelor la care mergeam – eu, cu ochii la solista, uitam sa dau din arcus si mereu o luam pe aratura. Noroc ca nu se bazau pe mine.

Acum, daca as avea cei 7 ani de atunci si mintea de acum, as alege vioara – ma mai apuca uneori nostalgia si mi-as dori sa stiu sa cant cum se cuvine. Dar poate nu-i timpul pierdut. 

Pana una, alta, o prietena m-a invitat, daca vreau, sa testez pianul. Nu as fi singurul adult care ar incepe studiul pianului, pentru relaxare si din pura placere, la 30 de ani.

Prietena e Aniela, mama a doua fetite (Miria, 4 ani, si Meira, 1 an abia implinit), iar pianul se afla in scoala de muzica Arpeggio, pe care a deschis-o saptamana trecuta, intr-o casa frumoasa din zona Domenii.

Interviul complet pe:  

http://oanabotezatu.ro/oameni-si-povesti/interviu-arpeggio-scoala-de-muzica-fondata-de-o-avocata/

ANIELA BURLACU