Trupa de teatru

 
 

Proiectul de teatru muzical a pornit in 2016. De atunci, am pregatit peste 50 de copii in pepiera de teatru. Pregatirea se face sambata, cand copiii fac atat lectii de teatru, lectii de canto,  coregrafie si miscare scenica.  Fiecare proiect al pepinierei se joaca intr-un spectacol test, dupa care echipa scolii selecteaza cei mai buni copii pentru trupa mare, care joaca spectacole pentru publicul general.

Din 2016, trupa de teatru Arpeggio a jucat pe scenele de la: Centrul Cultural European al Sectorului 6,  Centrul European Cultural si de Tineret pentru Unesco ”Nicolae Balcescu”, Teatrul Elisabeta, Teatrul Apollo 111, Teatrul Excelsior. 

 
Arpeggio---poster-Bogdanel-297x420.jpg

Bogdanel si dulapul fermecat

Text: Dragos Mostenescu & Adrian Burlacu | Muzica: Luft Records | Costume: Roxana Soare | Scenografia: Workers at Work

Sinopsis

Bogdanel este un copil rasfatat si rautacios care testeaza rabdarea tuturor din jurul sau. Nu asculta de parinti, se poarta urat cu prietenii sai, nu se spala pe dinti, ba chiar si pe catel il necajeste. Nu e chip sa il faci cuminte! Dupa o zi de sotii, Bogdanel adoarme fericit, insa din dulapul din camera sa ies Iara, ingerasul si Dara, dracusorul. 

Una vrea sa-l apere de rele pe baiat, cealalta vrea sa-l faca si mai rautacios. Pentru ca nu se inteleg, cele doua il trezesc pe Bogdanel si il duc intr-o calatorie fantastica.

Pe rand, din dulap ies jucariile stricate, catelul suparat si dintii cariati. Toti sunt suparati si il cearta pe Bogdanel, care abia acum intelege ce inseamna sa fii rau. 

Dupa toate lectiile, Iara si Dara fug repede inapoi in dulapul fermecat, tocmai la timp pentru rasaritul soarelui. 

Dimineata il gaseste pe Bogdanel speriat si cu lectiile invatate. Atat de bine invatate, incat nici mamei lui nu-i vine sa creada ce transformare si ce baiat cuminte are acum! 

poster-spectacol-1-iunie.jpg

Cartea Povestilor

Text: Dragos Mostenescu & Adrian Burlacu | Muzica: Luft Records | Costume: Roxana Soare | Scenografie si decoruri: Workers at Work

Sinopsis

La Curtea lui Verde Imparat, toate personajele de poveste participa la un bal regal. Cand toata lumea danseaza, un hot misterios fura Cartea Povestilor. Toate personajele se intristeaza si sunt speriate ca vor ramane fara povesti. Verde Imparat incearca sa rezolve situatia de unul singur si sa scrie alte povesti, insa talentul nu-l ajuta. Astfel, cheama in ajutor 4 eroi de nadejde.

Fat Frumos, Praslea, Greuceanu si Harap Alb pleaca intr-o aventura spectaculoasa, peste mari si tari pentru a gasi hotul si a recupera Cartea. Cei 4 se lupta cu Vrajitoarea cea rea si cu o Mastera Sireata si ajung la Castelul Zmeului. Acolo se porneste o lupta pe viata si pe moarte, in care cei 4 eroi reusesc sa-l invinga pe Zmeu doar cu ajutorul Corbului Padurii, care le aduce Apa Vietii. 

Victoriosi, cei 4 eroi se intorc la Palat, unde toata lumea ii asteapta cu sufletul la gura!

Vazand Cartea Povestilor, Verde Imparat rasufla usurat si porneste un bal care tine trei zile si trei nopti, iar personajele de poveste au trait fericite pana la adanci batranete.

 

poster spectacol.jpg

Atelierul cu jucarii

Text: Dan Dobos | Regia: Daniela Nane | Muzica: Adrian Daminescu

Sinopsis

Toata lumea stie ca iarna, Mos Craciun ajunge in toata lumea sa aduca jucarii copiilor cuminti. Insa ce se intampla vara in atelierul sau? 

Iata ca elfii muncesc toata ziua, insa jucariile sunt suparate ca vor ajunge la copii si ca vor fi rupte, aruncate, murdarite si apoi uitate. Si fac o greva generala! 

Ca sa rezolve situatia, Mos Craciun aduce 3 copii in vizita la Atelierul sau pentru a vorbi cu jucariile si pentru a se impaca. Dupa o serie de aventuri amuzante si muzicale, jucariile se imprietenesc cu copii, iar Craciunul ce urmeaza este salvat.

O piesa de teatru muzical amuzanta si surprinzatoare cu rasturnari de situatie si un Mos Craciun salvator!